GGD geeft inwoners van Staphorst een pluim

Staphorst - De GGD is tevreden over de pop up-coronateststraat die vier weken lang in de sporthal van Staphorst was gevestigd. Vorige week donderdag ging de voorzieninig dicht.

In de periode van 23 januari tot en met 31 januari lieten 291 burgers zich testen en vanaf 1 februari tot 24 februari waren dat er 332. Inwoners van Staphorst hebben volgens de GGD vooral de eerste paar weken goed gebruik gemaakt van de tijdelijke testlocatie. Ook gaven zij goed gehoor aan de adviezen over quarantaine en testen.

De complimenten

„Zo hebben wij nauwe contacten van positief geteste mensen gevraagd met het hele gezin in quarantaine te gaan. Veel mensen hebben dit gedaan. Daarvoor verdienen de inwoners van Staphorst complimenten. GGD en gemeente kunnen nog zoveel doen, maar het zijn uiteindelijk de inwoners die het verschil maken”, laat de GGD weten.

Het is niet duidelijk wat het effect is geweest van de teststraat. „We weten alleen dat de testlocatie goed is benut en dat de besmettingscijfers zijn gedaald. We weten niet hoe dit zich ontwikkeld zou hebben zonder het plaatselijke testen en andere interventies. Maar testen helpt altijd, omdat mensen die weten dat ze besmet zijn ervoor kunnen zorgen dat ze anderen niet besmetten.”