WIJC traint de jeugd extra op techniek

De Wijk - De afgelopen week is WIJC gestart met een extra techniektraining op vrijdagmiddag voor JO 8 tot en met 13. De trainingen worden verzorgd door Mart en Dennis Westerbeek en Siemen Hiemstra en Esmee Huisjes. Elk uur wordt door twee trainers aan een groep van maximaal tien spelers training gegeven waarbij het accent ligt op techniek.

Het is vrijdagmiddag een prachtig gezicht om de jeugd fanatiek te zien kappen en draaien met de bal, om de opgestelde pionnetjes op het prachtige nieuwe kunstgrasveld van vv Wacker. De felgekleurde voetbalschoenen, fluorescerende sportshirts en op de achtergrond de lentezon maken het plaatje compleet.

Trainer Mart Westerbeek, die de opleiding sport en bewegen volgt aan het CIOS in Heerenveen ziet met genoegen dat zijn spelers de aanwijzingen en instructies goed uitvoeren. Het spelplezier druipt er als het ware vanaf. Westerbeek: „Er wordt heel positief op gereageerd op deze traingen. Je ziet het al. Hoe vaker ze dit doen, hoe beter het wordt." Tot eind mei staan er in totaal zeven extra techniektrainingen op het programma.