Kunstenaar Wilma Hoeve uit Rouveen exposeert in het Friese Koudum

Rouveen/Koudum - De in Rouveen wonende Wilma Hoeve exposeert van 1 april tot en met 15 mei haar glaskunst in Galerie Lytse Skientme. Met deze expositie, waarop ook werk te zien is van Petyo Petrov en Catrien Dirkmaat, luidt de galerie in het Friese Koudum haar vijfde expositieseizoen in.

Wilma Hoeve is gefascineerd door glas en kleur. Ze ontdekte het glasfusen via een workshop en heeft inmiddels een rijk oeuvre ontwikkeld. Bij het fusen van glas worden stukjes glas op hoge temperaturen in een speciale oven versmolten tot een plaat en daarna op lagere temperatuur vervormd tot bijvoorbeeld een schaal.

Voor speciale effecten gebruikt de kunstenares glasverf of glaspoeders. Inspiratie vindt Hoeve in fleurige bloemen of een mooi landschap. Voorop staat dat een object aantrekkelijk moet zijn om te zien. Daarnaast komt er ook steeds vaker symboliek in haar werk: vrijheid, schoonheid, verdriet, vreugde.

Op afspraak

De expositie met het werk van Wilma Hoeve, Catrien Dirkmaat (bloemenschilderijen) en Petyo Petrov, (abstracte schilderijen is te zien in Galerie Lytse Skientme, Hoofdstraat 26 in Koudum. De galerie is normaal gesproken open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12 tot 17 uur, maar houdt zich strikt aan de coronamaatregelen en laat dus voorlopig belangstellenden op afspraak toe.