Leuke uitjes tijdens lock-down

Nu we door de coronamaatregelen minder vrijheden hebben, kan het lastig zijn om iets leuks te ondernemen. Onmogelijk is het gelukkig niet.

Normaal gesproken is Amsterdam bedolven onder de toeristen. Nu kun je in alle rust onze hoofdstad verkennen. Ga richting het Vondelpark en maak een rondje door de gezellige straatjes in de buurt. Of pak een tas in met broodjes en huur een fiets. Je hoeft nu niet bang te zijn van je sokken te worden gereden door Japanners of Amerikanen die voor het eerst van hun leven op een rijwiel zitten en door de straten zwaaien! 

Rotterdam heeft een levendige streetart-scene. Rewriters010 heeft deze kunstwerken in kaart gebracht. Je kunt zes verschillende kunstroutes volgen via een app, waar je €1,09 voor betaalt. De app wordt continu bijgewerkt met de nieuwste straatkunst. Bij alle kunstwerken krijg je achtergrondinformatie via tekst en audio.

Met geocaching heb je tijdens het wandelen een doel. Met coördinaten ga je op zoek naar verstopte schatten, ofwel een cache. In de te vinden cache zitten een logboek en voorwerpen om te ruilen. De caches die je kunt zoeken hebben verschillende moeilijkheidsgraden. 

Door het geocachen kom je op plaatsen waar je normaal gesproken niet zo snel zou komen. Je maakt een gratis account bij Geocaching aan en hebt verder alleen je telefoon en een pen nodig.