Lekker en simpel bakken voor Pasen

Warme ei-broodjes
Nodig:
  • 4 eieren
  • 4 tijgerbollen of andere (afbak)broodjes
  • 75 ml kook- of slagroom
  • Geraspte kaas
  • Peper en zout
  • Bosui of peterselie
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd het bovenste stukje van de broodjes. Haal wat van de zachte  binnenkant er uit. Bestrooi de bodem met een beetje kaas. Laat hier een ei op glijden. Voeg een scheutje room toe, bestrooi met peper, zout en wat kaas. Zet de broodjes ca 15 minuten in de oven. Garneer met wat bosui of peterselie.
 
Chocolade paasei-croissantjes
Nodig voor zes stuks: 
  • Een blik kant-en-klaar-croissantdeeg (250 gr) 
  • 12 gevulde chocolade paaseitjes
  • 1 ei
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel het deeg in driehoeken. Maak in elke driehoek een inkeping van ongeveer vier centimeter. Leg tegen het breedste stuk twee paaseitjes, aan weerszijden van de inkeping. Rol op tot croissants. Let erop dat je de zijkanten goed dichtmaakt, anders loopt de chocolade eruit in de oven. Klop het ei los en bestrijk de croissants hiermee. Bak ze tien tot vijftien minuten. 
 
Paaspannenkoekjes
Nodig: 
  • Een half pak pannenkoekenmix
  • 350 ml melk 
  • 1 ei
  • 250 gr mascarpone
  • 12 gehalveerde abrikozen of perziken op sap
  • 3 eetlepels suiker
  • Boter 
Klop de helft van de melk kort door de pannenkoekmix. Voeg de andere helft, het ei en de suiker toe en meng tot een egaal beslag. Verhit wat boter in een koekenpan en maak drie  hoopjes beslag. Bak twee tot drie minuten en draai ze dan om. Besmeer het midden met mascarpone en leg er een abrikoosje op. 
 
Gevuld ei als paaskuiken 
Nodig: 
  • 8 eieren
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl kerriepoeder
  • ½ tl dijonmosterd
  • 8 rozijnen 
  • 1 grote winterpeen
  • ¼ bakje tuinkers
Kook de eieren hard. Pel ze. Snijd zigzaggend doormidden en verwijder het eigeel. Snijd ½ cm van de onderkant zodat het ei stevig blijft staan.
Prak het eigeel met de mayonaise, kerriepoeder, mosterd, peper en eventueel zout tot een glad mengsel. Schep in een spuitzak. Vul de onderste helften van de eitjes, dek af met de bovenkant.
Maak oogjes van halve rozijntjes. Snijd plakjes van ½ cm van de winterpeen voor de onderkant van het ei. Maak pootjes door de plakjes aan één kant zigzaggend in te snijden. Snijd snaveltjes van de rest. 
Leg de tuinkers als gras op een schaal. Serveer de kuikens hierop.