SV Nieuwleusen werkt aan verbetering accommodatie

Nieuwleusen - De leden van de voetbalvereniging sv Nieuwleusen blijven bouwen aan een betere, effectievere en toekomstgerichte accommodatie van het sportpark ’t Klaverblad.

De oude kantine moet veranderen in onder meer een sponsor- en opslagruimte. Aan de buitenkant moet dit gebouw waar de kleedkamers ook aan zijn gebouwd, een geheel worden met het nieuwe clubgebouw wat betreft het architectonisch aangezicht.

Historische foto’s

„We willen aan de buitenkant van de toekomstige accommodatie, de oude kantine en de kleedkamers mooie illustraties aanbrengen”, aldus voorzitter Erwin van Leussen. Hij noemde in dit verband historische foto’s die op afstand goed te zien zijn en als blikvanger moeten gelden voor het sportpark.

Verder moet het gebouw gasloos worden en voorzien wodern van zonnepanelen. Van Leussen benadrukte het plan in fases te willen uitvoeren en alleen als het financieel verantwoord is.

De vereniging werkt samen met de andere voetbalverenigingen in de gemeente aan een plan om de verlichting van de sportparken te voorzien van ledverlichting. Eerder plannen hierover zijn niet gerealiseerd omdat het te duur was. Volgens Van Leussen is de prijs van ledverlichting nu lager. „We willen de verlichting vervangen maar daardoor mogen de exploitatie kosten niet hoger worden”, verbond hij er aan. „De verenigingen onderhandelen met de gemeente die ook het verduurzamen als hoge prioriteit heeft.”

Uitbreiding geen optie

Volgens de KNVB-regels moet de vereniging gezien het leden aantal over vijf speelvelden beschikken. Op het sportpark is uitbreiding geen optie. De vereniging heeft nu twee kunstgrasvelden en twee gewone velden: te weinig om alle teams te kunnen laten spelen en trainen. De vereniging wil daarom verlichting op het hoofdveld realiseren, zodat daar voor jeugdteams trainingen kunnen plaatsvinden.

Rieks Folkerts