Scala opent virtueel 360° museum in theater De Tamboer met kunstwerken van leerlingen

Het virtuele 360° museum van Scala Centrum voor de Kunsten is woensdag geopend. Een online expositie met kunstwerken van leerlingen van 4 tot en met 18 jaar. Ook leerlingen uit Staphorst doen mee aan de expositie.

Te zien zijn 35 werken die speciaal voor dit museum in coronatijd thuis gemaakt zijn of eerder in de cursussen van docenten Marjelle Barneveld, Lotte van der Kemp en Su Kroker. Theater De Tamboer in Hoogeveen is het ‘toneel’ voor de digitale museumtour die voert langs landschappen, stillevens, dieren, portretten, abstract werk en mens- en fantasiefiguren.

Creatieve flow

,,Bij Scala is het stil in de ateliers waar het normaalgesproken bruist van de creativiteit. De schildersezels staan er kaal en verlaten bij. Wat missen de docenten en leerlingen het spannende gevoel aan het begin van de les, als de kwasten, de verf, de potloden, de klei en het lege vel papier klaarliggen. En vooral ook de creatieve flow én dat blije gevoel aan het eind van de les, als er verrassende werken zijn ontstaan”, vertelt woordvoerder Idaline van den Hoek.

Het zijn volgens Van den Hoek kunstwerken die Scala graag deelt met de rest van de wereld. ,,Dit virtuele museum was een ‘art challenge’ voor de leerlingen om thuis bezig te blijven met beeldende kunst. Twaalf leerlingen uit Meppel, Hoogeveen, De Wolden, Staphorst en Steenwijkerland gingen de uitdaging aan: Anjuli Dudink, Joost Brouwer, Vian Kader, Maximilian Starreveld, Elyne van der Plaats, Sem Dekker, Sabian Ratcliffe, Lieke van der Tuin, Anouk Oosterhof, Tessel Verhoeven, Susan Bos en Vera Timmer.”

Het museum is gratis te bezoeken via de www.ontdekscala.nl.