Bibliotheek Staphorst en Rouveen gaan tijden ‘Afhaalbieb’ verruimen

Staphorst/Rouveen - De bibliotheken in Staphorst en Rouveen zijn nog gesloten tot nader bericht. Wel gaan ze de tijden de AfhaalBieb verruimen met ingang van zaterdag 24 april.

In de bibliotheek Staphorst kun je terecht om gereserveerde materialen of een verrassingstas op te halen. „Je reserveert via onze catalogus de materialen die je wilt lenen. Zodra deze materialen voor je klaar staan, ontvang je van ons bericht”, laat de bibliotheek weten. Beantwoord de ontvangen mail om een afspraak te maken voor een ophaalmoment. Dit kan op werkdagen tussen 15.00 en 17.00 uur en op zaterdag van tussen 10.00 en 12.00 uur.

Bibliotheek Rouveen is nog gesloten. Reserveringen kunt opgehaald worden ophalen in bibliotheek Staphorst op basis van afspraak. Kijk op de website van de bibliotheek voor meer informatie.

De Verrassingstas

De bibliotheek heeft ook een nieuw concept: de ‘Verrassingstas’. „Voor deze tas kun je bellen of mailen en je pasnummer en wensen doorgeven wat betreft genre en onderwerpen. Deze materialen zoeken we op, zetten het op je pas en ze staan klaar op een afgesproken tijdstip.”

Heb je materialen in huis die je moet inleveren? Deze worden automatisch voor je verlengd. Ook de boeken die je vanaf 1 januari had moeten inleveren. „In ‘mijn bibliotheek’ op onze website, kun je de exacte inleverdatum terugvinden voor jouw geleende materialen”, aldus de bibliotheek. De brievenbus in bibliotheek Staphorst blijft open voor het inleveren van materialen.

Online Bibliotheek en telefonisch spreekuur

Als je lid bent van de Bibliotheek kun je gratis via de Online Bibliotheek e-books en luisterboeken lenen. Wil je meer informatie of hulp? Kijk dan op www.onlinebibliotheek.nl of maak gebruik van het telefonisch spreekuur.

Op elke doordeweekse dag van 10.00 tot 12.00 uur kun je bellen naar (0522) – 46 20 44. Een medewerker zit dan klaar om al je vragen te beantwoorden. Niet alleen de vragen over de Online Bibliotheek, maar ook voor vragen over onze andere dienstverlening.

Nu de fysieke activiteiten van de bibliotheek niet doorgaan richten ze zich meer op online activiteiten. Aanmelden voor een gratis deelnameticket kan www.bibliotheekstaphorst.nl/agenda.