Oranjevereniging Rouveen heeft grote plannen en daagt inwoners uit: ‘Wie heeft de best versierde straat, huis of tuin?’

Rouveen - Afgelopen jaar kon het feest van Oranjevereniging Rouveen tijdens Koningsdag vanwege corona niet doorgaan. Toch hield de vereniging de moed erin door verschillende acties te houden. Ook dit jaar wil het bestuur van de Oranjevereniging de straten weer versieren.

De contacten tussen mensen zijn beperkt. Desondanks probeert de Oranjevereniging Rouveen er een zo gezellig mogelijke dag van te maken. „Dit jaar maken we veel gebruik van onze socialmedia kanalen. U kunt alles vinden op onze website, www.oranjeverenigingrouveen.nl. Ook doen we een oproep aan de jongere mensen: help je oudere medemens een handje zodat ze ook kunnen genieten deze dag!”, laat Geline Boldewijn namens het bestuur van Oranjevereniging Rouveen weten.

Wie versiert het beste?

Vorig jaar was Rouveen een korte rijd versierd met rood, wit en blauwe vlaggetjes. Zelfs in Staphorst doken de vlaggetjes op. „We hebben het als bestuur enorm gewaardeerd dat de vlaggetjes zo goed ontvangen zijn. Dit jaar dagen we de bewoners van Rouveen uit om ons mee te helpen met het versieren. We organiseren namelijk een verkiezing voor de beste versierde straten en huizen/tuinen”, aldus Boldewijn. De versieringen zijn tot en met 1 mei te zien zodat iedereen op eigen gelegenheid alles kan bekijken. „Een jury zal tijdens de middag op Koningsdag de straten beoordelen. De uitslagen worden later die dag gedeeld op onze social media kanalen.”

Op maandag 26 april organiseert de Oranjevereniging een Konings-pub quiz voor jong- en oud. In deze leuke quiz passeren diverse onderwerpen de revue. Van het Koningshuis tot aan de autorodeo van Rouveen en alles wat daar tussen zit. De quiz start om 20.30 uur en duurt ongeveer twee uur. Deelname is gratis, maar geef je wel op.

Aanmelden kan via (06) 52454588. Noem je teamnaam en de namen van de deelnemers. Er zijn leuke prijzen te winnen. „Via youtube wordt de stream uitgezonden, houd onze social media in de gaten. Bij een gezellige quiz hoort een gezellige borrelbox, De Patrijs Catering heeft daarom een Koningsquiz-borrelbox pakket samengesteld. De borrelbox kan aangeschaft worden bij `d Olde Skoele, Oude Rijksweg 427 te Rouveen.”

Toespraak van de burgemeester

Koningsdag wordt om 09.30 uur afgetrapt met een online toespraak van de burgemeester, ter vervanging van de aubade. Om 14.00 uur gaat de jury door het dorp de versierde huizen te beoordelen. „Ook hebben we dit jaar een alternatief bedacht voor het Oranjeconcert. Dit concert, onder leiding van Johan Bredewoud (piano) met medewerking van Edith en Arjan Post (trompet en bugel) en Harm Hoeve (orgel), zal namelijk online te zien en luisteren zijn”, vertelt Boldewijn.

Jolanda Bouwmeester, Esther Mijnheer, Céline Kruidhof en Margreet Lassche nemen de zang voor hun rekening. Ook gaan enkele blazers van muziekvereniging Prinses Margriet hun bijdrage leveren. Om 20.00 wordt het concert uitgezonden via Youtube. „We hopen dat u ervan mag genieten! Om 21.00 is er een uitzending van oud beeldmateriaal van Koninginnedagen in Rouveen. Unieke beelden die wijlen Albert Huisman in de jaren zeventig met zijn 8 milimeter camera heeft gemaakt.”

Coronaregels

Het is lastig te voorspellen wat de regels zullen zijn rondom het coronavirus aanstaande Koningsdag. „Om deze redenen zijn we op het moment dat u dit leest nog volop bezig om een zo feestelijk mogelijke dag te organiseren voor u. Wanneer er wijzigingen zullen zijn zullen we u hier onder andere via onze social media kanalen van op de hoogte houden”, besluit Boldewijn.