65-plusser uit Overijssel kan kiezen uit twee vaccins. Huisartsen in deze regio’s hebben te veel AstraZeneca ontvangen

Regio - Mensen die woonachtig zijn in Overijssel en geboren zijn in de jaren 1955, 1954 of 1953 kunnen waarschijnlijk kiezen uit de coronavaccins van Pfizer en AstraZeneca. Dat is voor het eerst en voor het laatst, aldus het RIVM.

Deze keuzemogelijkheid geldt ook op voor mensen uit dezelfde geboortejaren die woonachtig zijn in Friesland, Groningen, Drenthe, Noord-Holland en Zeeland.

Te veel geleverd

De mogelijkheid ontstaat doordat huisartsen in deze regio’s te veel AstraZeneca hebben ontvangen. De kans bestaat dus dat er vaccins overblijven. De huisartsen mogen het vaccin nu toedienen aan mensen die ouder zijn dan de mensen die al AstraZeneca hebben gehad. Maar deze mensen hebben ook de mogelijkheid om te wachten tot ze het vaccin van Pfizer kunnen krijgen van de GGD.

Mensen uit 1953 en 1954 in het hele land ontvangen deze week hun uitnodiging voor een Pfizer-coronavaccinatie en kunnen daar dan over bellen. Ze kunnen ook al nu via het digitale portal www.coronavaccinatie-afspraak.nl een afspraak inplannen met hun DigiD. Mensen uit 1955 ontvangen volgende week woensdag en donderdag een uitnodiging, maar kunnen zich nog niet online aanmelden.