Agnieten College Zwartsluis bestaat 100 jaar

Zwartsluis - Het Agnieten College in Zwartsluis bestaat deze week honderd jaar. De school wilde het vieren met een groot feest, maar vanwege de coronamaatregelen gaat dat niet door.

In 1921 werd in Zwartsluis de christelijke muloschool opgericht, aan het Klein Lageland. Het eerste gebouw bestond uit slechts drie lokalen, maar in 1956 verhuisde de school naar de Arembergerstraat. De huidige naam, Agnieten College, kreeg de school pas in 1998. Sinds 2014 is de school gehuisvest op de huidige locatie.

Toneelstuk

Ter ere van het 100-jarig bestaan, begonnen leerlingen en medewerkers van het Agnieten College een aantal maanden geleden aan de voorbereidingen van verschillende festiviteiten. Een voorbeeld hiervan is een toneelstuk waarin leerlingen en medewerkers momenten uit de afgelopen eeuw rondom het voortzet onderwijs in Zwartsluis zouden naspelen.

De festiviteiten worden bewaard tot een later moment. Het voornemen is om in het najaar alsnog volop aandacht te besteden aan het jubileum, mits de omstandigheden en coronamaatregelen dat toelaten.