Koningsdag in Rouveen geslaagd. Vlaggetjes kleuren de straten en bijna negentig deelnemers voor Koningsquiz: ‘We hebben ons best gedaan’

Rouveen - Ook in Rouveen werd deze week verjaardag van Koning Willem Alexander gevierd. Vlaggetjes kleurden de straten voor de versierwedstrijd. „Waar de Koning met zijn gezin een leuke dag heeft gevierd in Eindhoven, kijken wij als Oranjevereniging Rouveen terug op een geslaagde dag in Rouveen”, laat Geline Boldewijn namens de vereniging weten.

Op maandag 26 april gingen de activiteiten van de Oranjevereniging van start. Om 21.00 uur begon een online Koningsquiz. De deelnemers konden bij `d Olde Skoele in Rouveen een Koningsdag borrelbox bestellen voor een gezellige koningsnacht. Diverse onderwerpen zijn de revue gepasseerd. Van het Koningshuis tot aan de autorodeo van Rouveen. Bijna negentig deelnemers hebben de strijd gestreden. „Er kan er maar één de winnaar zijn, dachten we.. Nadat we de uitslagen op onze socialmedia plaatsten, bleek dat de nummers één en twee de puntentelling aan het einde van de avond niet meer helder hadden. Vervolgens hebben we het klassement op de kop gegooid en kwam er een nieuwe top drie uit. Om het goed te maken mogen de teams die het niet meer helder hadden ons volgend jaar helpen als vrijwilliger, zo zijn we dan ook wel weer zeggen we dan met een knipoog”, aldus Boldewijn. De uitslag van de quiz: 1. Team Maximaal (94 punten); 2. Stevie Wonder (92 punten); 3. De Coronings (90 punten).

Vlag hijsen

Voorzitter van de vereniging, Gerwin Klomp, stond op Koningsdag al vroeg naast zijn bed om de vlag te hijsen. Om 09.30 uur was de aubade op het kerkplein in Rouveen via de livestream te volgen. Wethouder Alwin Mussche kwam namens de gemeente Staphorst samen met voorzitter Gerwin Klomp de vlag op het kerkplein hijsen. Een aantal blazers van Prinses Margriet zette vervolgens in met het Wilhelmus.

Het middagprogramma begon om 13.00 uur. Rouveen was mooi versierd. Alle Rouveense adressen hebben met de Staphorster van 20 april een set vlaggetjes ontvangen. „Tevens hadden we een tijdje terug de bewoners van Rouveen al verzocht om de straten te versieren en met deze vlaggetjes wilden we hen een handje helpen”, vertelt Boldewijn. In het gehele dorp waren versierde tuinen en straten te zien. De versierde tuinen en straten werden op Koningsdag door een jury beoordeeld. „We zijn in een kleine optocht door het dorp gereden. De auto met muziek reed voorop en daarachter kwam een ijsco- en suikerspin kraam. Als laatste kwam de trekker met wagen waarin de jury zich bevond. Ondertussen konden de bewoners genieten van een ijsje en/of suikerspin.” De winnaars van de verkiezing zijn: 1. Moerbeilaan vanaf kruispunt Beukenlaan; 2. Meidoornlaan; 3.Wilgenlaan 22-27. De personen die de straten hebben aangemeld worden persoonlijk benaderd.

Muziek in de avond

Tijdens het avondprogramma was er een mooi concert te beluisteren via YouTube onder begeleiding van Johan van Bredewout (piano) met medewerking van Edith en Arjan Post op de trompet en bugel en Harm Hoeve op het orgel. Jolanda Bouwmeester, Céline Kruidhof, Margreet Lassche en Esther Mijnheer hebben de zang voor rekening genomen. Tevens zijn er oude beelden van de Koninginnedagen uit het archief gehaald voor een heuse filmavond. Het concert en/of de oude beelden zijn terug te zien op www.oranjeverenigingrouveen.nl.

Boldewijn kijkt terug op een geslaagde Koningsdag: „We hebben ons best gedaan om er alles uit te halen wat mogelijk was en zijn erg blij dat het door het dorp zo goed is ontvangen. Dit waarderen we enorm!”