Inwoners IJhorst verzinnen straatnaam voor nieuwe wijk aan Poeleweg: ‘We maken zo spoedig mogelijk de winnaar bekend’

IJhorst - „Wat veel en wat een leuke inzendingen hebben wij mogen ontvangen voor de nieuwe straatnaam”, zo staat te lezen op de Facebook pagina van Dorpsraad IJhorst-Lankhorst. De dorpsraad heeft de inwoners gevraagd mee te denken over een nieuwe straatnaam en maakte er een prijsvraag van.

Een selectie van namen is naar de gemeente Staphorst gegaan. Het geven van een naam aan een straat in de nieuwe wijk aan de Poeleweg is een zaak van de lokale overheid. Er komt uiteindelijk een voorstel in de gemeenteraad. De manier waarop in een gemeente de straatnamen worden vastgesteld, is vastgelegd in een Verordening Straatnaamgeving en Huisnummering.

„Voor ons was het al moeilijk een keuze te maken, maar we hebben een selectie aan de gemeente gestuurd. We maken zo spoedig mogelijk de winnaar bekend”, aldus de dorpsraad.

Maximaal 39 woningen

Op 11 mei spreekt de gemeenteraad voor de tweede keer over het nieuwbouwplan in IJhorst. De straatnaam is dan een leuke formaliteit, het plan zelf ligt gevoelig in de buurt. Aan de Poeleweg worden maximaal 39 nieuwe woningen gebouwd. De gemeente Staphorst en een particuliere grondbezitter trekken samen op. De buurt is blij dat er gebouwd wordt, maar het plan kan volgens omwonenden veel beter.

Lees hier meer.