Eerste punten voor Rick Dunnik uit Staphorst in IDM SSP 600: ‘Ik ben tevreden’

Staphorst - Rick Dunnik heeft in Oschersleben bij zijn debuut in de IDM Supersport 600 in beide races punten behaald. De coureur uit Staphorst startte van P15 en eindigde in de eerste race ook als 15de. In de tweede race kwam hij tot een 12de plek. „Resultaten om tevreden over te zijn”, zo laat zijn team weten.

Dunnik zelf kijkt met een goed gevoel terug op het weekend: „Ik ben tevreden over mijn eerste raceweekend in de Supersport 600. De trainingen gingen lekker, heb deze dagen mooie progressie geboekt en nieuwe ervaringen opgedaan. En de motor weer beter leren kennen. Ik kijk uit naar de races in Most”, aldus Dunnik.

Regen

Het weer werkte dit weekend niet mee in beide races. Op zaterdag vielen tijdens de start op slicks al de eerste druppels. Dunnik kwam slecht uit de startblokken vanaf P15 en kwam door op P24. Daarna verbeterde hij zich iedere ronde tot P19, maar miste hij de aansluiting naar de grote kopgroep. Het begon harder te regenen en na diverse valpartijen verscheen in ronde negen de rode vlag. Dit was ook meteen het einde van de wedstrijd. Rick eindigde als 15de en behaalde daarmee zijn eerste wedstrijdpunt.

Tweede race

Rick begon op zondag veel beter aan zijn race. Hij kwam na de eerste ronde door op P16, had het ritme snel te pakken en reed na een paar ronden op P12. Ook toen gooide regen roet in het eten, de wedstrijd werd na zeven rondes beëindigd. Nu vond er wel een herstart plaats toen het droog was. In de wet-race van zeven ronden finishte Rick als 12de.

Team ZuwiHDRacing kijkt met een goed gevoel terug op het eerste weekend. „Op vrijdag verliepen alle drie trainingen naar wens, Rick wist zich in iedere sessie te verbeteren. De volgende dag zette hij in Q1 een P15 neer en in Q2 P11. IDM Supersport 600 kent dit jaar een zeer sterke competitie met een breed deelnemersveld van 29 coureurs, variërend van rookies zoals Rick tot zeer ervaren rijders. Daarnaast doen ook nog een zestal Superstock 600 rijders mee met een eigen competitie, waardoor de uiteindelijke uitslag net iets anders kan zijn”, aldus het team.