Vierde plaats voor Danny van der Sluis tijdens seizoensopener in Assen: ‘Verre van tevreden’

Assen - Danny van der Sluis is tijdens de eerste race van het seizoen van afgelopen weekend net buiten het podium geëindigd. De coureur uit Staphorst had op meer gehoopt dan een vierde plaats in de eerste race van het Dutch Superbike seizoen 2021 op het TT Circuit Assen.

De TT Racing Team coureur vocht voor de tweede positie, totdat hij in de tweede helft van de race te kampen kreeg met remproblemen. Het seizoen ging afgelopen zaterdag voor het TT Racing Team en coureur Danny van der Sluis dan eindelijk echt van start met de eerste ronde van het International Dutch Championship (IDC), voorheen OW Cup, op het TT Circuit Assen.

‘Moet harder’

Woensdag en donderdag voor de eerste racedag testte Van der Sluis nog twee dagen in Assen om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten qua afstelling van de BMW S1000RR. De test bleek goed geslaagd, want zaterdagmorgen in de eerste Dutch Superbike kwalificatie was Van der Sluis gelijk sneller dan in alle trainingen voorafgaand aan het seizoen. Na twee kwalificaties stond de coureur uit Staphorst op plaats drie met een 1’41.654. Zelf was hij niet ontevreden, maar ook niet tevreden over zijn rondetijd. „Het moet nog harder”, gaf Van der Sluis voor de race aan.

Het werd niet de race van de Staphorster dit weekend. Na een mindere start moest de TT Racing Team coureur zich vanaf de vijfde plaats naar voren zien te werken. Al snel wist Van der Sluis naar de derde plaats te komen en naar het achterwiel van de nummer twee toe te rijden. In de tweede helft van de race kreeg de BMW-coureur echter problemen met de remmen. Van der Sluis viel terug naar plaats vier en schoot nog een keer flink rechtdoor toen hij te weinig remdruk had. In de slotfase kon hij geen aanval meer doen op de laatste podiumplaats en finishte hij als vierde. Uiteraard niet het resultaat waar de coureur uit Staphorst op gehoopt had tijdens de openingsrace van het Dutch Superbike seizoen.

‘Verre van tevreden’

„Het ging in de kwalificaties zeker niet slecht. We hadden de goede lijn weer te pakken, nadat we in het voorjaar zoekende waren naar de juiste afstelling”, vertelt Van der Sluis. „Mijn start was niet top, de motor kwam een keer flink omhoog en greep daardoor een keer in. Ik kwam daardoor op P5 terecht. Het kostte wat tijd om naar voren te komen. Ik kon daarna wel redelijk snel naar Vasco van der Valk op P2 toe rijden, totdat mijn rem zacht werd. Het tweede deel van de race werd daardoor erg lastig. Frank Nieman kwam mij voorbij en hij zat net voor mij toen ik een keer rechtdoor moest in de Ruskenhoek toen mijn rem bijna niets deed. Ik kon daarna handmatig mijn rem nog maximaal verstellen, waardoor ik de motor weer iets beter stil kon krijgen. Natuurlijk verre van tevreden met deze vierde plaats, maar over twee weken in Oschersleben gaan we er weer voor!”, aldus Van der Sluis.

Over twee weken (18 tot en met 20 juni) staat de tweede ronde van het Dutch Superbike kampioenschap op het programma met dubbele wedstrijden op het circuit van Oschersleben in Duitsland.

Foto credits; Jan Timmerman – JTS Fotografie