Frank Nieman opent Dutch Superbike seizoen met knappe podiumplaats: ‘Heb hard gevochten’

Assen - Zaterdag 5 juni werden voor het eerst dit seizoen wedstrijden verreden in het International Dutch Championship. Na een lange voorbereidingsfase mocht Nieman eindelijk laten zien wat hij in huis heeft. De Staphorster wist zijn Yamaha R1M na een spannend duel als derde over de finishlijn te sturen.

De wedstrijddag bestond uit twee kwalificaties en één wedstrijd. Hoewel het de hele week zonnig was, kwam er op zaterdagochtend een regenbui over het circuit. Na enige vertraging konden de kwalificaties van de Dutch Superbike onder droge omstandigheden verreden worden. Nieman kende naar eigen zeggen geen perfecte kwalificatieronde. Zijn tijd was goed voor een vierde startplek.

Matige start

Om 16.50 uur was het tijd voor eerste race van het seizoen. Nieman kende een matige start en kwam als zesde door de eerste bocht. Na vier ronden wist Frank tegenstander Nick Vlaar in te halen en begon het duel met Danny van der Sluis om de derde positie. De inhaalacties van beide coureurs kostte veel tijd, waardoor de nummer 2 wist te ontsnappen. Frank wist uiteindelijk het duel met Van der Sluis te winnen door een sterke laatste ronde en pakte hiermee de laatste trede van het podium.

„De baantemperatuur tijdens de race lag ten opzichte van de trainingsdagen aanzienlijk lager. Ik denk dat hierdoor de motor setup niet meer perfect werkte”, vertelt Frank Nieman. „Ik heb hard gevochten en ben tevreden om het seizoen zo te openen. Het is belangrijk om constant te zijn over een geheel seizoen. Dit zijn belangrijke punten voor het kampioenschap.”

Het Winteb TKRP Elcee Racing team is tevreden met het resultaat en kijkt uit naar de tweede ronde van het International Dutch Championship. In het weekend van 18 tot en met 20 juni reist het team af naar het Duitse Oschersleben voor twee races.