Marco Lindenholz uit Rouveen verzorgt een rondje Markermeer van 300 kilometer voor het goede doel: ‘Deelnemers hoeven alleen maar aan fietsen te denken’

Rouveen - Marco Lindenholz uit Rouveen fietst dit jaar 400 kilometer door Tanzania voor het goede doel. Tijdens de Africa Classic klimt hij zes dagen lang op de mountainbike voor Amfref Flying Doctors. Om geld in te zamelen geeft hij mountainbike clinics en houdt hij in augustus een tocht van 300 kilometer rond het Markermeer.

„We hebben nu twee clinics gegeven en ook de komende twee weken gaan we op pad”, vertelt Lindenholz. Samen met vrijwillige instructeurs trekt hij door het bos met een groep die voor hun donatie aan het goede doel een leuke middag krijgen. „Alles wat we binnenhalen is voor Amref, ook de vlucht daarheen is voor mijn eigen rekening.” Inmiddels heeft Lindenholz al 4600 euro ingezameld.

„Deelnemers aan de Africa Classis moeten minimaal 5000 euro meenemen, maar ik ga voor de 10.000 euro”, aldus een strijdvaardige Lindenholz. De clinics waren al snel volgeboekt, al bleven aanmeldingen komen. „Op een gegeven moment was het vol, anders blijven we tot het einde van het jaar bezig en daar worden de instructeurs ook niet blij van”, lacht Lindenholz. „Maar het is mooi dat er zo’n respons is.”

Rondje Markermeer

In augustus gaat Lindenholz nog een stap verder in zijn zoektocht naar donaties tijdens een rondje van 300 kilometer om het Markermeer met start en finish in Rouveen. „Dat wordt een volledig verzorgde dag. Ik regel alles. Iedere groep krijgt een wegkapitein, die beheert de route en die houdt ook de verkeersregels in de gaten. Want dat is natuurlijk belangrijk. Ook is er een bezemwagen, zorg ik voor materiaal, sportvoeding en eten.”

Lindenholz wordt gesponsord door Bakkerij Ubak, de Olde Skoele, Boni Staphorst en Lindenholz Fietsen. „Ik krijg er wat dat betreft genoeg hulp bij.”

Geoefende fietser

De tocht rond het Markemeer is niet voor iedereen weggelegd. Al zorgt Lindenholz voor de nodige ondersteuning. „Vooraf krijgt iedereen een formulier waarop ze kunnen invullen wat ze willen hebben. Wie twintig krentenbollen wil, die krijgt die ook.” Onderweg zijn meerdere rustpunten waar gekoeld eten en drinken te verkrijgen is. „Ik wil gewoon dat het goed voor elkaar is. De deelnemers hoeven zich alleen maar druk te maken om het fietsen, niet om alle randzaken. Want dat is ook nodig. Het is iets voor de geoefende fietser, dus houdt daar rekening mee. Anders wordt het pittig.”

Aanmelden kan via (06) 18671615 of marcolindenholz@hotmail.com