Foto van de week | Anita van der Veen: ‘Een bezige en kleurrijke vogel’

Staphorst - Wij mochten deze week weer veel mooie en bijzondere foto’s ontvangen uit de omgeving. De Staphorster foto van deze week is gemaakt door Anita van der Veen.

„Een hele tour om hem op de foto te krijgen want ze zitten geen moment stil”, vertelt Anita over de foto. Zij zette zondagavond deze mooie putter op de foto. „Een bezige en kleurrijke vogel.” De putter komt oorspronkelijk voor langs de zonnige randen van vochtige loofbossen. Nog niet zo lang geleden zijn putters begonnen zich aan te passen aan door de mens gemaakte landschappen, zoals boomgaarden en parken. De belangrijkste voorwaarde voor de aanwezigheid van putters is een rijke vegetatie met veel composieten. Deze putter die door Anita is vastgelegd zag het fluitenkruid wel zitten.

Doe mee

De Staphorster zoekt mooie kiekjes uit de omgeving. Wil jij ook jouw speciale foto - gemaakt in de gemeente Staphorst - delen met de lezers van deze krant en daarmee een prominente plaats krijgen in de Staphorster?

Stuur dan een actuele horizontale (liggende) foto van minimaal 1 MB (belangrijk) en motivatie onder vermelding van ‘De Staphorster foto van de Week’- plus volledige naam en woonplaats - naar destaphorster@ndcmediagroep.nl. Vermeld wat er te bewonderen is op de foto en waar deze is gemaakt en wie weet zie je de foto volgende week terug in de krant!