Skeelervereniging Staphorst start met cursus voor volwassenen

Staphorst - Bij skeelervereniging Staphorst gaat er op woensdag 30 juni gaat een skeelercursus voor volwassenen en beginners van start. Onder leiding van een deskundig trainer worden allerlei facetten van de skeelersport onder de aandacht gebracht.

In zes lessen leren deelnemers hoe ze op de skeelers moeten staan, moeten manoeuvreren, een bochtje lopen, remmen, een noodstop moeten maken en meer van dat soort dingen. „Op een gezellige en toch informatieve manier worden al deze facetten aangeleerd en in de praktijk gebracht”, vertelt voorzitter van de skeelervereniging Gerwin Smit.

Toertocht

Tijdens de laatste les van de cursus wordt alles wat is geleerd in de praktijk gebracht tijdens een toertocht van zo’n tien kilometer over de openbare weg. Aanmelden of meer informatie voor deze cursus kan via een mail info@skeelerstaphorst.nl of via telefoon/app bij Gerwin Smit (06) 13957265.

De cursussen starten om 18.15 uur en de kosten zijn 20,- euro voor de hele cursus. Een helm is verplicht bij de cursus (ook eventueel te leen via de vereniging). De cursussen vinden plaats op de volgende woensdagen: 30 juni, 14 juli, 21 juli, 25 augustus, 1 september en 8 september.