B+B personeelsdiensten blijft groeien met vestigingen in Meppel, Rouveen, Genemuiden en nu ook Ommen: ‘Denk dat we inmiddels wel 120 man in dienst hebben’

Rouveen – „Wij nemen jong en oud aan, als ze maar willen aanpakken en lekker willen werken dan is er voor iedereen plek”, vertelt Bert Bloemert van B+B personeelsdiensten. En dat ze voor iedereen plek hebben blijkt wel. Het bedrijf blijft sinds de start in 2005 groeien, heeft inmiddels vier vestigingen en sinds vorig jaar ook het onderdeel Strikt Vrouwen toegevoegd.

„We zijn een soort van uitzendbureau, maar toch net wat anders”, vertelt Bloemert over B+B. Begin 2005 is hij samen met Jan Bloemhof het bedrijf gestart. „Jan bemoeit zich niet zozeer met de dagelijkse dingen van B+B, dat is mijn pakkie an. Maar de grote beslissingen nemen we samen. We zitten in Meppel, Rouveen en Genemuiden en hebben sinds kort ook een vestiging in Ommen. Daarmee hebben we denk ik toch al gauw 120 man aan het werk.”

Afwisselend werk

Een uitzendbureau heeft het liefst zo weinig mogelijk mensen in vaste dienst, en juist daar onderscheidt B+B zich van andere personeelsdiensten, zo legt Bloemert uit. „Wij willen zoveel mogelijk jongens vast in dienst hebben. En wij willen er voornamelijk zijn voor piek en ziek. We willen het liefst de korte klusjes. Een week hier, een dag daar en een paar dagen daar. Dat is mooi voor de jongens, want het is lekker afwisselend. Daarnaast lopen wij niet het risico dat de klant denkt: dat is een goeie vent, die kunnen we zelf ook wel aannemen.”

De werknemers van B+B kunnen dus uiteenlopend werk verwachten. Het is voornamelijk werk met de handjes. Onze jongens gaan bijvoorbeeld mee met een timmerman, installatie monteur of een stratenmaker. Het is voornamelijk dat soort werk.”

Strikt Vrouwen

Net voor coronatijd heeft B+B een onderdeel toegevoegd aan zijn diensten. Met Strikt Vrouwen kunnen ze nu ook werk bieden aan de dames uit de regio. „We hebben het nu de hele tijd over goeie jongens en aanpakkers, maar nog niet zo lang geleden zijn wij ook begonnen met Strikt vrouwen, en daar doen we eigenlijk hetzelfde, maar dan voor dames en meisjes.”

Bloemert vertelt dat ze regelmatig aanvragen kregen van en voor vrouwen, maar dat ze daar geen werk voor konden bieden. Dat is nu dus anders. „Belt er nu iemand dan kunnen we ze door verwijzen naar Strikt Vrouwen. We zijn daar net voor het coronatijdperk mee begonnen. Annet van Strikt doet dat voor ons vanuit Meppel.”

Jong en oud

B+B heeft dus plek voor iedereen, „Zolang ze maar willen werken”, is Bloemert duidelijk. „Opleiding is bij ons niet belangrijk, daar kijk we niet naar. Wel kijken we of iemand wil werken en of hij gemotiveerd is om te werken, want ook zonder diploma’s kun je al het werk doen dat er bij ons is. In ieder geval om te beginnen. We hebben ook klussen waar je wel wat meer voor moet kunnen, maar daar hebben we genoeg ervaren jongens voor die dat inmiddels ook kunnen. Er is bij ons wat dat betreft ook genoeg ruimte om te groeien.”

En ook voor de zestienjarige examenkandidaten is er plek bij B+B. „Ik denk dat het belangrijk is dat zij weten dat ze bij ons goed kunnen verdienen. Al helemaal in vergelijking met bijvoorbeeld vakkenvullen in de supermarkt. Wij vinden het mooi als er jongens komen van zestien die aangeven dat ze graag willen werken, dan gaan we kijken wat we daar voor kunnen doen. Vaak lukt dat, als de motivatie maar goed is. Dan vinden wij altijd wel een plekje.”