Wim ter Harmsel maakt mooiste drieluik en wint laatste opdracht van Het perfecte plaatje Staphorst

Staphorst - De winnaar van de laatste opdracht van fotowedstrijd Het perfecte plaatje Staphorst is Wim ter Harmsel. Hij wint hiermee een fotocamera, beschikbaar gesteld door Foto Frans Nooren en Sony.

In totaal ontvingen Jongerenwerksters Yteke Rijlaarsdam en Henrike Hofstede ruim 100 inzendingen de afgelopen weken. „Wij vonden het erg leuk en leerzaam. We willen iedereen bedanken voor het sturen van de prachtige foto’s en het enthousiasme”, vertelt Yteke Rijlaarsdam.

Aansprekende foto’s

De winnaar van de Sony A6000 camera is Wim ter Harmsel. Hij maakte een drieluik over een merel en haar jongen. Wiljan Nooren, Ton Valk en Eelco Kuiken waren de juryleden. De winnaar wordt nog benaderd over een ophaalmoment van de camera. „Ik heb gekozen voor een drieluik over de zorg van een merelvrouwtje voor haar jongen tot ze uitvliegen. Ik had er nog wel tien foto's over kunnen sturen, maar deze drie spraken mij het meeste aan, omdat daar het contact tussen moeder en jong het meest in naar voren komt”, vertelt Wim over zijn winnende foto’s.

De fotowedstrijd is een groot succes gebleken. De afgelopen weken ontvingen Yteke Rijlaarsdam en Henrike Hofstede tal van foto’s en veel leuke reacties. „We krijgen met name reacties dat ze de winacties ontzettend leuk vinden. De respons was verschillend per thema, de meeste respons kwam op het drieluik en daarna op de thema’s Landschap en Staphorst”, vertelt Yteke. „Mooi om de inzet te zien en dat mensen echt een verhaal probeerden te vertellen met de foto’s. Volgens mij hebben we gedurende de hele wedstrijd rond de 100 inzendingen gehad en dat waren dus veel foto’s. Voor het drieluik ontvingen we 33 hele mooie inzendingen, dus het was lastig kiezen voor de jury.”

Meerdere winnaars

De afgelopen weken konden enthousiaste fotografen meedoen aan de wedstrijd Het perfecte plaatje Staphorst. Elke week was er een prijs beschikbaar: een bon van een lokale ondernemer van 20,- euro. Wiljan Nooren van Foto Frans Nooren uit Staphorst stelde samen met Sony voor de laatste opdracht een Sony A6000-camera beschikbaar.

Myrthe Heide won in het thema ‘Emoties’, Annigje van der Sluis maakte de mooiste in het thema Landschap en Janita Veerman in het thema ‘Corona’. Wim ter Harmsel wist naast de afsluitende opdracht ook de mooiste foto te maken in het thema ‘Staphorst’.