Evert van de Veen presenteert bijzonder album in Bovenkerk van Kampen

Kampen – Deze zomer zijn er volop orgelconcerten in de Bovenkerk van Kampen. Op woensdag 21 juli geeft Evert van de Veen een bijzonder orgelconcert op het prachtige Hinsz orgel in de Bovenkerk te Kampen. Hij presenteert tijdens dit concert zijn nieuwe CD.

Evert speelt het grootste gedeelte van deze nieuwe CD tijdens het concert op 21 juli. Deze CD werd onlangs opgenomen op het Hinsz/van Dam orgel in de Martinikerk te Bolsward. Het thema van deze CD is ‘Met een knipoog naar…’ Evert nam op deze CD eigen bewerkingen op: 7 psalmbewerkingen en 6 liedbewerkingen op van eigen hand, maar met een knipoog naar componisten zoals Bach, Händel, Mendelssohn, Guilmant, Franck, Dubois, Widor en Grison.

Uitgangspunten als herkenning

Tijdens het beluisteren van deze bewerkingen gaat men de composities herkennen die Evert van de Veen als uitgangspunt nam voor zijn bewerkingen. Bijzonder aan deze CD is dat Evert een bewerking over Psalm 116 heeft gecomponeerd ter nagedachtenis aan zijn vader die in januari is overleden. Een viertal bewerkingen heeft hij opgedragen aan zijn moeder, echtgenote, broer en zus. Al deze bewerkingen zijn ook als bladmuziek in druk verschenen. Zowel de CD als de bladmuziek zijn na afloop van het concert te koop.

Het concert in de Bovenkerk te Kampen begint om 20.00 uur. De deuren van de kerk gaan om 19.30 uur open. De aanvangstijd van de concerten is 20.00 uur.

Aanmelden via deze link.