Ook dit jaar gaat de Obstacle Run Staphorst niet door: ‘Wij vinden dit erg jammer, we hopen op jullie begrip’

Staphorst - Wederom geen Obstacle Run Staphorst dit jaar. Het evenement wat de afgelopen jaren altijd in de zomervakantie plaatsvond kan vanwege bekende redenen niet doorgaan. De organisatie heeft besloten dat er dit jaar te veel haken en ogen zitten aan het organiseren van het modderige evenement.

De afgelopen weken is de Stichting Activiteiten Staphorst druk in overleg geweest met betrokken instanties zoals de gemeente, sponsoren en vrijwilligers over het al dan niet doorgaan op een verantwoorde en verstandige wijze van Obstacle Run Staphorst. „De omvang van het evenement, de bijkomende maatregelen, het publiek wat er op afkomt en bovenal het korte tijdsbestek waarin het allemaal georganiseerd moet worden, heeft ons doen besluiten om de editie van dit jaar niet door te laten gaan”, laat de stichting weten via Facebook.

‘Veel onzekerheid’

Normaal gesproken vindt de Obstacle Run plaats op de eerste woensdag van de bouwvakantie regio noord, beter bekend als de eerste Staphorstdag. Na de succesvolle edities van 2017, 2018 en 2019 werd de Obstacle Run Staphorst vorig jaar afgelast wegens corona. Ook nu blijkt het dus weer te lastig vanwege het virus.

„Net als ieder ander hebben wij te maken met de geldende coronamaatregelen. Deze worden nu voorzichtig losgelaten, maar het heeft ons het afgelopen jaar veel onzekerheid gegeven in een periode waarin we normaal gesproken al lang en breed aan het voorbereiden zijn”, aldus het bestuur van Stichting Activiteiten Staphorst. „We hopen op jullie begrip, want ook wij vinden dit erg jammer. We gaan er vanuit dat we er volgend jaar weer zijn op woensdag 3 augustus 2022. Kruis maar vast aan in jouw agenda!”