Eerste groep Young Leaders van Staphorst halen certificaat: ‘Wie doet na de zomer mee?’

Staphorst - Young Leaders is een project van Saam Welzijn en de gemeente Staphorst waarin jongeren tussen de 13 en 25 jaar leren wat hun talenten zijn om deze vervolgens in te zetten in hun eigen omgeving. Vorige week heeft de eerste groep Young Leaders de training afgerond en daarvoor een certificaat ontvangen.

„Door mee te doen aan Young Leaders leer je waar je goed in bent, wat je in de toekomst zou willen en leer je bijvoorbeeld presenteren en organiseren en krijg je de kans om met een budget iets op te zetten in de gemeente”, legt jongerenwerker Yteke Rijlaarsdam uit. Het is ook een hele mooie kans om andere jongeren te ontmoeten uit de gemeente, die je eerder misschien nog niet hebt gesproken.

Gezellige avonden

„Mogelijk hebben inwoners al wel vaker over Young Leaders gehoord, of gezien dat er leuke activiteiten zijn georganiseerd in de lockdown”, vertelt Rijlaarsdam. „Zo hebben ze een pubquiz en een coördinatenspel (soort Geocash) voor de jeugd georganiseerd, waar heel veel jongeren aan mee deden. Ook hebben we gezellige avonden met elkaar gehad waar we met elkaar gingen eten en daarna een bepaald onderwerp centraal stond, ook zaten hier altijd leuke activiteiten bij.”

In gesprek

Vorige week zijn de Young Leaders nog in gesprek geweest met Jan Carlo Bos (fractievoorzitter van Christen-Unie in Staphorst) over leiderschap en hebben ze een debat gevoerd over onderwerpen die de jongeren zelf hebben ingebracht. „We willen graag jongeren enthousiasmeren om na de zomer ook mee te doen met Young Leaders. Er start rond eind september nog een groep. Als jongeren hier enthousiast van worden mogen ze ons appen”, aldus Rijlaarsdam.

Geïnteresseerden kunnen zich melden via (06) 11758607 of een bericht sturen op Instagram: @jongerenwerker_yteke of via Facebook: Saam Welzijn Staphorst.