Pepijn Bijsterbosch uit Punthorst geteisterd door remproblemen in Schleiz: ‘Ik ben zwaar teleurgesteld’

Punthorst - Pepijn Bijsterbosch had zich het afgelopen weekend veel meer voorgesteld van de IDM Superbike races in Schleiz. Het uitdagende circuit ligt de coureur woonachting in de Punthorst normaal erg goed, maar vanwege remproblemen kwam hij deze keer niet verder dan een dertiende plaats en een uitvalbeurt.

De derde ronde van het IDM Superbike 1000 kampioenschap werd afgelopen weekend verreden op het semipermanente en uitdagende circuit van Schleiz. „Natuurlijk ben ik zwaar teleurgesteld, want we hadden veel meer van dit weekend verwacht”, vertelt Bijsterbosch over de race.

„Schleiz is de laatste edities een baan geweest waar ik goede resultaten heb neergezet. Het ritme was tijdens de trainingen niet slecht, alleen de remproblemen zorgden ervoor dat we telkens maar beperkt progressie konden maken. In de eerste race nog een paar punten kunnen pakken, maar de tweede race moeten we snel vergeten. We moeten gaan analyseren hoe we de problemen kunnen verhelpen, zodat we weer kunnen strijden voor de posities waar we thuishoren tijdens de IDM races in Assen.”

Goede start

De derde ronde van het IDM Superbike 1000 kampioenschap werd afgelopen weekend verreden op het semipermanente en uitdagende circuit van Schleiz. In de eerste race had Bijsterbosch een goede start, maar viel hij al snel een paar plaatsen terug, omdat hij moeite had om de motor gestopt te krijgen. De BMW-coureur kon dan ook niet mee met de strijd voor de top-tien klasseringen. Wel wist hij in de slotfase het duel van een andere rijder voor de dertiende plaats te vinden. Hierdoor scoorde Bijsterbosch drie IDM punten in de eerste race.

Voor de tweede race werd er alles aan gedaan om de remproblemen op te lossen, helaas zonder resultaat. . Bijsterbosch schoot twee keer rechtdoor en besloot toen dat het veiliger was om de motor naar de pits te sturen. Begrijpelijk was Bijsterbosch zwaar teleurgesteld. Het team gaat in de komende dagen analyseren hoe de problemen opgelost kunnen worden..