Motorcoureur Rick Dunnik uit Staphorst heeft een goed weekend achter de rug: ‘Stapje voor stapje komen we in de goede richting’

Staphorst - Rick Dunnik heeft op het sfeervolle circuit van Schleizer zijn eerste top tien resultaat in de IDM SSP600 genoteerd. Hij kwalificeerde zich met P9. Een weekend waarin hij opnieuw veel progressie heeft geboekt.

Er was publiek aanwezig in Schleizer Dreieck en dat zorgde voor een goede sfeer op het stratencircuit. „Ik ben erg blij met mijn twee top tien resultaten, een P9 in de kwalificatie en P10 in de eerste race”, vertelt Dunnik. „In de tweede race reed ik sterk, had een goed ritme te pakken. Helaas maakte ik een foutje, waardoor de uitslag net iets anders werd. Ik heb dit weekend weer mooie progressie geboekt. Stapje voor stapje komen we in de goede richting.”

Sterke race

De start van de coureur uit Staphorst in de eerste race was goed. Hij reed vervolgens een sterke race. Het verschil tussen de rijders was groot in deze wedstrijd. Rick wist zijn tiende positie stevig vast te houden in een groep van drie. Na vijftien ronden had hij zijn eerste top tien notering in de IDM SSP600 binnen. Een mooie mijlpaal.

De tweede race verliep helaas net iets anders. Rick kwam na de start door als twaalfde. Toen begon hij aan een sterke race, eigenlijk beter dan de eerste. Hij knokte zich terug, wist de achterstand ronde per ronde te verkleinen en halverwege de wedstrijd reed hij op P10. Hij was goed op dreef om het volgende gaatje te dichten, maar werd net iets te gretig. De voorkant van de motor gleed weg en hij kwam in de grindbak terecht. Hij kon zelf de motor weer rechtop krijgen en de wedstrijd vervolgen vanaf P22. Rick werd uiteindelijk achtiende.