Danny van der Sluis gaat op TT Circuit Assen voor persoonlijk record: ‘Onwijs veel zin in dit weekend’

Staphorst - Danny van der Sluis gaat komend weekend van start met een wildcard in de IDM Superbike klasse op het TT Circuit Assen. Een mooie kans voor de TT Racing Team coureur om zich, met zijn goede vorm van de laatste race, te meten op internationaal niveau.

Van der Sluis gaat racen op internationaal niveau in de sterke IDM Superbike klasse op het TT Circuit Assen. Komend weekend, 13 tot en met 15 augustus, wordt dit evenement verreden. Het goede nieuws is dat publiek weer welkom is op de tribunes. Ook in de paddock mag je op vertoon van je entreekaart en in combinatie met je vaccinatiebewijs of een negatief testresultaat aanwezig zijn.

Doelstelling

De coureur uit Staphorst heeft al een duidelijke doelstelling voor komend weekend in zijn hoofd. Een nieuw persoonlijk record zetten, met het als hoofddoel een 1’38 rondetijd, is de target. „De doelstelling is om een 1’38 te rijden. Ik weet niet of dat met of zonder sleepje gaat lukken, maar daar ga ik wel voor. Ook wil ik graag een goede kwalificatie rijden, want dat ging de twee voorgaande jaren tijdens het IDM Assen mis. Qua posities in de race is niet het belangrijkste, het gaat er vooral om dat we een hoog tempo kunnen rijden en dan zien we wel waar dat toe eindigt. We gaan ervoor!”, vertelt Van der Sluis.”

Van der Sluis onderstreept het belang van de race in Assen. „Ik heb onwijs veel zin in dit weekend. Voor mij persoonlijk is dit denk ik het belangrijkste raceweekend van het jaar, aangezien we nu kunnen kijken waar we internationaal staan”, vertelt de coureur.

In vorm

Vorig jaar leverde de Duitse IDM Superbike ronde in Assen twee top-tien klasseringen voor de coureur uit Staphorst op. Tijdens de laatste Dutch Superbike races was Danny erg snel en deze vorm wil hij dit weekend graag door te trekken. „Ik heb er heel veel vertrouwen in, want tijdens de laatste race op Assen kwamen de snelle tijden heel makkelijk. Ik denk dat er nog meer in zit als we de afstelling nog verder gaan finetunen, nadat we de afstelling van de BMW tijdens de vorige race flink hebben aangepast.”