Kulturhus de Spil in Nieuwleusen houdt zomeravondconcert in de buitenlucht met Jeugdorkest De Vuurvogel

Nieuwleusen - Tijdens de WAK week (Week van de Amateur Kunst), organiseert Kulturhus de Spil een klassiek zomeravond orkest. Hiervoor heeft zij jeugdorkest De Vuurvogel uit Zwolle uitgenodigd.

Het orkest bestaat uit negentig muzikanten. Het gezelschap neemt donderdagavond 16 september plaats in het buitentheater, gelegen net voor Kulturhus de Spil. Zij spelen deze avond onder de bezielende leiding van dirigent Albert Dam, tevens bekend als dirigent van de Meander Big Band formatie uit Zwolle. „Eindelijk komt onze wens uit, om ook buiten Kulturhus de Spil te programmeren’’, aldus Stefan Keijzer, manager van Kulturhus de Spil.

Driehonderd kaarten

Kulturhus de Spil geeft voor deze avond driehonder kaartjes uit. De tickets kosten 3,75 euro per stuk en kunnen online besteld worden via de website of APP van Kulturhus de Spil. Bezoekers kunnen op basis van hun entreeticket, bij binnenkomst een kopje koffie, thee of glas frisdrank meenemen naar de zitgelegenheid.

Het orkest speelt van 19.30 20.45 uur (zonder pauze). Gasten worden verzocht om tussen 19.00 en 19.15 uur het terrein te betreden. Het concert wordt gehouden volgens de dan geldende coronamaatregelen.