Danny van der Sluis komt tot twaalfde plaats in IDM Superbike op TT Circuit Assen: ‘Had graag nog iets meer willen laten zien’

Assen - Danny van der Sluis heeft met een wildcard in de IDM Superbike klasse een twaalfde plaats gescoord op het TT Circuit Assen. In de tweede race kwam de TT Racing Team coureur ten val in de GT-bocht. Gedurende het weekend kampte Danny met grip problemen, waardoor hij niet het maximale eruit kon halen.

„We hadden het hele weekend wat problemen met de grip, ook in de races. Het tempo was zeker niet slecht. Het voordeel van het gebrek aan grip was dat de band goed bleef, dus ik hoopte in het slot van de race toe te slaan”, vertelt Danny van der Sluis. „Echter pakte het iets anders uit door de ingekorte eerste race en mijn crash in de tweede race. Overall hebben we het zeker niet slecht gedaan, al had ik graag nog iets meer willen laten zien.”

Race stilgelegd

De eerste race ging zeker niet slecht voor Van der Sluis. In de vierde ronde werd de race stilgelegd vanwege een crash. Bij de herstart kwam de BMW-coureur wat klem te zitten bij de eerste bocht. Vervolgens wist hij wat plaatsen te winnen, maar door een uitstapje in de Ramshoek verloor Van der Sluis weer wat tijd. In het slot van de race wist de TT Racing Team coureur weer wat terrein goed te maken. Bij het aanremmen van de laatste GT-bocht wist de coureur uit Staphorst nog twee rijders te passeren en zo kwam hij uiteindelijk als twaalfde over de finishlijn.

In de tweede race had Van der Sluis een betere start en een goede eerste ronde. De coureur kon aanhaken bij een grote groep die in gevecht voor plaats drie. Van der Sluis reed in twaalfde positie, toen hij twee keer wat wijd ging in de Haarbocht. Hierdoor verloor hij iets de aansluiting bij de rijders voor hem. Vervolgens probeerde de BMW-coureur weer naar voren te komen, maar ging het mis toen hij in de vijfde ronde de voorkant verloor in de GT-bocht. Van der Sluiswas zelf ongedeerd na de crash, maar zijn jacht op een goede klassering was wel voorbij.

De volgende race voor het TT Racing Team staat gepland op zaterdag 4 september.