Pepijn Bijsterbosch uit Punthorst tweemaal dertiende in thuisrace op het TT Circuit Assen: ‘Het was gewoon niet goed genoeg’

Assen - Pepijn Bijsterbosch had meer verwacht van zijn thuisraces in de IDM Superbike klasse op het TT Circuit Assen. De BMW-coureur kon door verschillende redenen niet het juiste gevoel met de motor vinden in de wedstrijden, nadat hij in de trainingen een stijgende lijn te pakken had. Pepijn finishte dertiende in de wedstrijden.

Pepijn Bijsterbosch reed afgelopen weekend zijn thuisrace in het IDM Superbike 1000 kampioenschap op het TT Circuit Assen. De eerste trainingsdag begon zeer ongelukkig, door het motorblok van Bijsterbosch in zijn tweede ronde al stuk liep. Hierdoor moest de BMW-coureur, die nog maar weinig had gereden met het nieuwe M1000RR model op Assen, met een achterstand beginnen. Gedurende de sessie kwam de 31-jarige coureur steeds verder naar voren en wist hij zich uiteindelijk als twaalfde te kwalificeren voor de eerste race.

Valse start

„We hebben een valse start van het weekend, doordat ons motorblok al heel vroeg in FP1 stuk liep. We hadden nog maar weinig meters gemaakt met de nieuwe BMW op Assen, dus dat erg zuur”, vertelt Pepijn Bijsterbosch. „Maar beetje bij beetje wisten we stappen te maken. Het gevoel met de motor was eigenlijk best goed tot aan de races. Normaal zijn de races mijn sterke punt, maar deze keer pakte het niet goed uit. Het was gewoon niet goed genoeg dit weekend en we moeten ervoor zorgen dat we het op de Red Bull Ring beter gaan doen.”

In de eerste race moest Bijsterbosch starten vanaf de vierde startrij. In de openingsfase was Bijsterbosch goed onderweg en kon hij aansluiten bij een snelle groep rijders. In de vierde ronde kwam er een rode vlag vanwege een crash en na de herstart lukte het Bijsterbosch niet om dat tempo te evenaren. De band was een keer afgekoeld geweest, waardoor de BMW-coureur deze in het tweede deel van de race niet goed kon laten werken. Uiteindelijk finishte Bijsterbosch als dertiende.

Goede hoop

Voor de tweede race had Bijsterbosch goede hoop dat hij het tempo van voor de herstart weer kon evenaren, maar door onverklaarbare redenen kwam het daar niet van. Vanaf het begin van de race kwam Bijsterbosch niet goed in zijn ritme, waardoor het voor hem een teleurstellende race werd die opnieuw eindigde op een dertiende plaats. Niet wat de coureur uit de Punthorst van zijn IDM thuisraces had verwacht.

De volgende ronde van het IDM Superbike kampioenschap, de voorlaatste van dit jaar, wordt van 27 tot en met 29 augustus verreden op de Red Bull Ring in Oostenrijk.