Motorcoureur Rick Dunnik scoort vier IDM-punten op TT-circuit in Assen: ‘Had gehoopt weer een stapje te kunnen zetten’

Staphorst/Assen Op het TT-circuit in Assen heeft motorcoureur Rick Dunnik uit Staphorst afgelopen weekend in twee races in totaal vier punten vergaard in de IDM Supersport 600-klasse.

Dunnik en zijn team Zuwi-HDRacing keken voorafgaand aan dit raceweekend uit naar een ‘thuiswedstrijd’ met publiek en hoopten de lijn van progressie te kunnen doortrekken. De trainingen en de kwalificatie verliepen vrijdag echter matig, want de Staphorster kwam bij de eerste kwalificatie niet verder dan een 23ste positie.

Forse verbetering

Nadat ’s avonds de motor was aangepast, kwam Rick Dunnik op zaterdag tot beduidend betere resultaten. Hij klom bij de tweede kwalificatie, door een forse verbetering van zijn rondetijd, op naar de 17de startpositie in een sterk deelnemersveld van 34 coureurs.

Zijn start in de eerste race was prima, maar vervolgens miste Dunnik de aansluiting met de groep voor hem. Nadat het gat te groot was geworden, reed hij een stabiele solorace en kwam hij na 13 ronden als 15de over de finish. Dat leverde hem 3 punten op. De tweede race verliep een stuk uitdagender, want daarin maakte de Staphorster deel uit van een groep van vijf. Met een 17de plaats behaalde hij een maximaal resultaat en dat leverde hem 1 punt op voor de moeite.

Moeizame start

„Ik had gehoopt weer een stapje te kunnen zetten, maar dat is helaas dit weekend niet gelukt”, vertelt Dunnik. „Vrijdag startten we moeizaam, gelukkig ging het daarna beter, maar de achterstand haal je niet zo maar in. Ben tevreden over mijn races. Heb weer veel geleerd over de motor en het kost nu eenmaal tijd om nieuwe dingen uit te proberen.”

De volgende races in deze klasse staan gepland in het laatste weekend van augustus, op de Red Bull Ring in Oostenrijk.