AG ’85 wil kleinschaligheid behouden: 'Eigenlijk hebben we geen echte ambities, maar we staan ook niet stil'

Nieuwleusen/Staphorst - Twee keer in de week groepstraining en lekker lopen op niveau. De leden van AG ’85 doen het maar al te graag. Deze loopgroep is kleinschalig. Net als de contributie, want die is met 35 euro per seizoen lager dan laag. Het kenmerkt de vereniging.

„Eigenlijk hebben we geen echte ambities, maar we staan ook niet stil”, stelt Albert Mussche (51) uit Nieuwleusen, die nu zo’n 5 jaar voorzitter is van de loopgroep. De vereniging werd in 1985 opgericht. Een ‘wilde’ vereniging, want van aansluiting bij de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie is geen sprake. Gewoon lekker lopen met z’n allen. De 120 leden komen overal vandaan. De jongste is 17 en de oudste 78 jaar. Mussche pakt er een staatje bij. Afkomstig uit het clubblad, dat vier keer per jaar uitkomt met de prachtige titel ‘Tussen de trainingen’.

Hulptrainer

„De gemiddelde leeftijd is 47 jaar. Bijna 50 leden komen uit Nieuwleusen, iets meer dan 30 uit Staphorst, de rest is verdeeld. Eén lid komt zelfs uit Nijmegen. We trainen twee keer in de week onder leiding van gediplomeerde trainers, zelf ben ik hulptrainer. Op maandagavond in Nieuwleusen, dan verzamelen we bij De Spil. Op woensdagavond lopen we in het Staphorster bos. Zo doen we het in de zomerperiode. In de wintermaanden trainen we op de woensdag in Staphorst.”

Mussche gaat nog even terug in de tijd: „Er was ooit een penningmeester en een woordvoerder. Maar we gingen steeds meer evenementen organiseren en daar ging best wat geld in om. Ook waren er helemaal geen statuten. Ik was toen een van de leden die zei dat we eigenlijk wel een bestuur moesten vormen. Vervolgens vroegen ze mij om voorzitter te worden. Samen met nog vier andere leden vorm ik nu het bestuur.”

Lees hier meer