Zonnebloem biedt honderdtal mooie boottocht naar Urk

Staphorst - De Zonnebloem afdeling Staphorst heeft maandag 6 september met bijna 100 deelnemers, inclusief vrijwilligers, deelgenomen aan een rondvaart. Iedereen was blij dat het weer kon met in achtneming van de coronaregels.

Vanuit Zwolle ging de vaartocht via Zwartsluis richting Urk, dit alles onder fantastische weersomstandigheden. „Dit keer is het ons wel gelukt om door te varen naar Urk. In 2019 waren de omstandigheden dusdanig dat het niet verantwoord was", kijkt de organisatie terug.

De groep vertrok vanuit Scania Haven te Zwolle met de prachtige boot De Nirvana van rederij Celjo, die van alle gemakken was voorzien. Eenieder heeft kunnen genieten van een ruim 7,5 uur durende rondvaart, dit allemaal onder genot van de nodige koffie, thee, hapjes en drankjes en een driegangendiner. Rond twaalf uur waren de tafels gedekt door vrijwilligers en het eten werd opgediend wat er goed verzorgd uitzag en goed smaakte.

Fotopuzzel opgelost

Tijdens de rondvaart werd een fotopuzzel opgelost en werd een bingoronde gedaan met de nodige prijsjes, terwijl de boot rustig doorvoer. In Urk hebben de deelnemers en vrijwilligers een uur lang kunnen genieten van het bijzondere dorp, voor de reis via Kampen richting Zwolle ging.

„Urk is een geweldig vissersdorp met een unieke geschiedenis en cultuur. Het bovendek was zowel met de trap als met een lift bereikbaar maar daar werd nu veel gebruik van gemaakt omdat de omstandigheden super waren. Veel deelnemers genoten van een prachtig uitzicht. De kaptein van de boot wees ons ondertussen op enkele bezienswaardigheden."

Nationale Vereniging de Zonnebloem is de landelijke vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met een fysieke beperking door leeftijd, ziekte of handicap.