Molen Massier houdt boekenmarkt tijdens WAK

Nieuwleusen - Molen Massier in Nieuwleusen doet dit jaar weer mee aan de Week van de Amateurkunst, die afgelopen zaterdag van start gegaan is. Deze gehele week, tot en met zondag 19 september, is er in de molen aan het Westeinde 39a een expositie te zien van vijf uitstekende amateurkunstenaars.

De vrijwilligers van de molen organiseren gelijktijdig, gedurende de gehele Week van de Amateurkunst en het aansluitende kunst- en cultuurweekend, de traditionele boekenmarkt. Er is in en rond de molen weer een groot aanbod van tweedehands boeken te vinden voor kleine prijsjes.

Muzikaal optreden

Doordeweeks, tot en met vrijdag, is de molen hiervoor geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Zaterdag 18 en zondag 19 september is de molen, en dus ook de boekenmarkt en expositie, toegankelijk van 9.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag 18 september is er om 13.30 en 15.00 uur een muzikaal optreden van leerlingen en leraren van het Agnieten College.

Stoomlocomotieven

Molen Massier is tijdens de kunst- en cultuurmanifestatie kunstpunt nummer 45, zoals te zien is in het programmaboekje, dat ter plekke ook verkrijgbaar is. Geert Schoemaker uit Nieuwleusen schildert natuurgetrouwe kopieën van oude stoomlocomotieven. Plaatsgenoot Cor Nijboer beschildert met airbrush objecten en maakt hiermee ook schilderijen. Nadia van de Streek uit Rouveen maakt tekeningen in zwart-wit. Mariet Wichers Schreur schildert muzikanten met grote passie. Een indruk van haar bijzondere werk is te vinden op www.jetart.nl. En Ingrid de Bruin maakt objecten van Australisch beton en zal tijdens de kunstweek ook regelmatig op locatie werken.