Paddenstoelen in Staphorsterbos zoeken met de natuurvereniging

Staphorst - In 2020 organiseerde de jeugdwerkgroep van de Natuurbeschermingsvereniging IJhorst-Staphorst een fotowedstrijd: maak een foto van de griezeligste spin en/of de mooiste paddenstoel. De wedstrijd was een groot succes.

Dit jaar gaat de jeugdwerkgroep op 25 september op zoek naar verschillende paddenstoelen. Er wordt gezocht in de omgeving van de inforuimte van Staatsbosbeheer aan de Vijverweg. Daarbij komen enkele vragen opborrelen: Welke paddenstoelen zijn er nog? Staan ze in volle groei of laten ze hun sporen al vallen ? Hoe heet deze paddenstoel eigenlijk? Zijn er giftige paddenstoelen? Mevrouw H. Velde vertelt de deelnemers van alles over de paddenstoelen die worden gevonden. De middag wordt afgesloten met broodjes bakken.

Wie zin heeft om mee te gaan, moet zich aanmelden via het bekende e-mailadres: jeugd1@nbv.nl of telefonisch bij nummer 0522-441858. Graag voor 24 september, zodat de organisatie weet hoeveel deelnemers er komen. Start is om 13.30 uur. Niet-leden betalen een euro.