Webinar voor Staphorster ondernemers over de energietransitie

Staphorst - De energietransitie raakt iedereen, ook ondernemers. Het is voor hen verplichte kost, want er bestaat al een energiebesparingsplicht voor bedrijven. Kantoren moeten vanaf 2023 minimaal label C hebben. Iedereen weet dat ze hiermee aan de slag moeten, maar hoe is voor vele nog een vraag.

Het webinar van ET+ van donderdag 23 september kan daar bij helpen. Het begint om 16.00 uur en John Bakker (projectleider voor WDS en ET+), Jan van Ittersum (energieadviseur bedrijven ET+), Jelle Kramer (Omgevingsdienst IJsselland) en Bernard Scholing (subsidieadviseur Subvention) vertellen daarin alles over de essentie van energiebesparing.

Het gaat onder meer over hoe een ondernemer kan profiteren van gratis hulp bij verduurzaming, maar ook over het advies en de begeleiding die beschikbaar is voor bedrijven in Staphorst. Ondernemers kunnen bij de genoemde personen terecht met uw vragen. In een uur tijd wordt u volledig op de hoogte gebracht van de mogelijkheden en voordelen.

Lokale ondersteuning

Vanaf dit najaar is het voor bedrijven in Staphorst en omgeving makkelijker dan ooit om met het onderwerp aan de slag te gaan. Dit dankzij een lokaal ontzorgaanbod van energiecoöperatie Wij Duurzaam Staphorst (WDS), bedrijven (ET+), ondernemersverenigingen, gemeente en provincie. De begeleiding is gratis en geeft makkelijk toegang tot subsidies.

„Ook al realiseren we ons dat de energietransitie een heel belangrijk onderwerp is voor de toekomst, het begint voor veel bedrijven met ‘moeten’. Daarom is het ook goed om te weten dat er uit deze verplichtingen zakelijke voordelen zijn te halen, zoals lagere energiekosten, een beter werkklimaat en een duurzame uitstraling. Subsidies en regelingen vanuit de overheid verlagen de lasten aanzienlijk", laten de organisatoren weten.

Voor meer informatie en aanmelden: https://xement.webinargeek.com/verduurzaam-mijn-bedrijf-23-9