Hijgende en puffende oude tractoren in Staphorst: ‘Wat een fantastische dag hebben we achter de rug’

Staphorst - Het is een jaarlijkse traditie: de komst van oldtimer tractoren naar Staphorst. Zaterdag was het weer zover. Niet in juni, maar in september door corona, maar toch met 175 aanmeldingen.

De organisatie spreekt van een prachtige dag. „Wat een fantastische dag hebben we achter de rug. Dank aan al onze sponsoren en vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt.” De organisatie is sinds jaar en en dag de Oude Tractoren Club Staphorst (OTCS). Ze zijn er in alle soorten en maten: oude tractoren en de liefhebbers ervan. Hijgende en puffende apparaten, vroeger de onmisbare hulpkrachten voor boeren. Als je het de liefhebbers vraagt, weten ze het zeker: deze oldtimers hebben een hart en een ziel. Ze leven.

Uren onderweg

Elk jaar is er een oldtimertreffen op het terrein van Boer in Staphorst met ook een rondrit. Genieten voor tientallen mensen, helemaal als het weer meewerkt. Zaterdag ploften de oude beestjes weer door Staphorst. Sommige eigenaren waren uren onderweg geweest om in Staphorst te geraken. Sponsoren maken het elk jaar mogelijk. Het terrein is altijd gratis toegankelijk.