René Karst en Carola Smit geven gratis concert tijdens ‘Letter voor Letter’ in Nieuwleusen

Nieuwleusen - René Karst en Carola Smit zingen op woensdag 27 oktober vanaf 20.00 uur de mooiste Nederlandstalige liedjes tijdens het muziekconcert ‘Letter voor Letter’ in de bibliotheek in Nieuwleusen. Het belooft een feestelijke avond te worden boordevol mooie muziek.

Ook worden er ontroerende verhalen verteld over hoe het is om moeite te hebben met lezen en schrijven en hoe je daarbij geholpen kunt worden. Het concert is gratis toegankelijk. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de bibliotheek (www.bibliotheekdalfsen.nl) of via de Infopunten.

Het concert begint om 20.00 uur en duurt twee keer 60 minuten met daartussen een pauze van 20 minuten. Kom op tijd in verband met het checken van je coronatoegangsbewijs en je identiteitsbewijs. Heb je moeite met de coronacheck app of andere vragen? Bij het Infopunt kun je terecht voor hulp. Je vindt ze in de Kulturhusen in Nieuwleusen, Dalfsen, Oudleusen en Lemelerveld en in het Anjerpunt in Hoonhorst.

Feestelijke avond

De Drentse volkszanger René Karst en voormalig BZN-zangeres Carola Smit brengen een feestelijke avond met Nederlandstalige toppers. Vaak zijn de liedjes uit volle borst mee te zingen en altijd zijn ze heerlijk om naar te luisteren. Geniet tijdens dit concert van de muziek, de teksten, inspirerende en ontroerende verhalen over taal, lezen en schrijven.

René Karst is bekend van zijn grote hits zoals ‘Liever te dik in de kist’ en ‘Adje voor de sfeer’. Carola Smit en haar muzikant Dick Plat kennen we nog van de tientallen jaren dat ze hit na hit scoorden met BZN. In dit bijzondere concert laten René en Carola zich van een andere kant zien. Ze brengen de mooiste, meest bijzondere Nederlandstalige liedjes en zingen daarbij de sterren van de hemel. René begeleidt zichzelf op gitaar, Dick Plat speelt gitaar en piano en Carola brengt je met haar prachtige stem in vervoering.

Letter voor Letter wordt georganiseerd door de Overijsselse Bibliotheken en mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel.