Dromen over later tijdens Kinderboekenweek in bibliotheek Staphorst (voorleesuurtje met burgemeester gaat niet door)

Staphorst - Dit jaar staat de Kinderboekenweek van 6 tot en met 17 oktober in het teken van beroepen met het thema ‘Worden wat je wil’. In kinderboeken kun je heerlijk wegdromen over jouw droomberoep.

„Of je nu vier jaar oud bent of twaalf: het is altijd leuk om te fantaseren over later. Kruip voor even in de huid van een astronaut, dokter, kok of zanger. Tijdens de Kinderboekenweek kun je alles worden wat je wil”, aldus de bibliotheek. Op woensdag 6 oktober beginnen de activiteiten met een voorleesuurtje. Lisa leest om 13.30 uur voor uit het prentenboek ‘Drie dappere paardjes’ van Rian Visser. Door de grote opkomst van het eerste voorleesuurtje in september is aanmelden van te voren wel gewenst. Er is plaats voor 30 kinderen. Daarna kun je ook iets knutselen.

Demonstraties

Beeldend kunstenaar en illustratrice Annet van der Kamp en imker Jan Dunnink geven op woensdag 13 oktober vanaf 15.00 uur een demonstratie in de bibliotheek. Annet van der Kamp laat zien hoe haar tekeningen tot stand komen. Ook heeft zij pas een boekje uitgegeven: Dieren ABC. Dat boekje kun je kopen en laten signeren. Imker Jan Dunnink neemt attributen mee zoals zijn imkerpak, bijenkorf en hulpmiddelen om honing te verzamelen. Ook kun je ze vragen stellen.

Greenscreen

Op vrijdag 15 oktober kun je vanaf 15.30 uur met je favoriete boek of beroep op de foto met het greenscreen. „Weet jij al wat je later worden wilt? Kom, zonder aanmelding, naar de bibliotheek Staphorst en word wie jij wilt. Eerst lekker snuffelen in de boeken op zoek naar een toffe achtergrond en daarna op de foto. Je mag natuurlijk een bijpassend outfit van huis meenemen. De foto van jouw keuze wordt geprojecteerd op een greensceendoek. Op de foto zie je jezelf in deze foto: hoe tof is dat!”, aldus de bibliotheek. De gemaakte foto krijg je thuisgestuurd via e-mail.

Tijdens de openingsuren wordt doorlopend het mysteriespel of beroepenspel gespeeld. Dit kan met je smartphone of tablet van de bieb. „Er gebeuren een aantal vreemde dingen en niemand weet wat. Kun jij uitvogelen wat er aan de hand is? De eigenaardige bal, de verloren camera, het geheim van het onzichtbare drankje en het op hol geslagen huis... Er moet een verklaring voor zijn. Door hints te verzamelen en de juiste beroepen in de juiste situatie te kiezen, kom je telkens een stapje dichter bij de oplossing.”