Nachtvolleybal in Staphorst gaat ook dit jaar niet door

Staphorst - Het traditionele Nachtvolleybal in Staphorst gaat ook dit jaar niet door. Het was de bedoeling om op 10 en 11 december voor de 27ste keer het Nachtvolleybaltoernooi te houden in de sporthal in Staphorst. Elk jaar vindt het toernooi plaats in het holst van de nacht. De opbrengst is voor een goed doel.

Nu gaat het voor het tweede achtereenvolgende jaar niet door. Hendri van de Wheem van de organisatie: „Vanaf 25 september hoeven we niet meer aan de 1,5 meter te voldoen, maar de strenge eisen om een veilig toernooi te organiseren zijn voor ons een reden om nogmaals een jaar over te slaan. Normaal gesproken waren we nu al een aantal weken bezig met de voorbereidingen.”

‘Geen andere mogelijkheid’

Volgens Van de Wheem kost het veel tijd om het nu nog te organiseren en is daarom besloten om het ook dit jaar niet door te laten gaan. „We begrijpen dat het jammer is voor iedereen die zich op welke wijze dan ook met veel enthousiasme inzet voor het toernooi, maar we zien voor dit jaar geen andere mogelijkheid. Uiteraard hopen we dat het Nachtvolleybal volgend jaar wel weer 'gewoon' kan doorgaan.”