Big bands spelen in Kulturhus de Spil Nieuwleusen

Nieuwleusen - In Kulturhus de Spil Nieuwleusen spelen op zaterdag 23 oktober twee gerenommeerde big bands op De Apollo big band uit Goor en de Meander big band uit Zwolle komen deze avond hun muziek horen.

De Meander big band was in 2019 al eens eerder live te bewonderen, tijdens het Spil-midzomerfestival dat door Kulturhus de Spil werd georganiseerd. Het succes was zo groot, dat de organisatie beloofde deze big band nog eens uit te nodigen voor een muzikale act.

„Het heeft door Covid even op zich laten wachten, maar nu we weer gave activiteiten mogen organiseren, gaan we gelijk van start met het organiseren van tal van leuke activiteiten voor de inwoners van Nieuwleusen en omstreken, aldus Keijzer, manager van de Spil.” De Meander Big band treed op onder de begeleiding van dirigent Albert Dam. Onder zijn bezielende leiding stonden ze de afgelopen jaren al voor een divers publiek. Zo reisde het gezelschap van Afrika, naar Amerika en van Amerika naar Azië. „Optreden in Nieuwleusen voelt daarom een beetje als een thuiswedstrijd.”

Kaarten

Kaartjes zijn vanaf dinsdag 12 oktober te bestellen via de website van Kulturhus de Spil. Een kaartje kost 7,50 euro per persoon en is inclusief een consumptie (entree op basis van de geldende coronamaatregelen - vaccinactieplicht). Deze avond wordt gehouden in de sporthal van Kulturhus de Spil en wordt voor deze muzikale avond volledig omgetoverd tot een warme en sfeervolle ruimte.

Het programma ziet er als volgt uit: van 19.30 tot 20.30 uur is het optreden van de Apollo Big band uit Goor. Daarna is er een pauze tot tot 21.15 uur waarna het optreden van de Meander Big Band uit Zwolle begint.