Kinderen mogen weer eikels zoeken in Staphorst: ‘Dit jaar met hoge beloning!’

Staphorst - Staphorster Klaas Slager laat de kinderen uit zijn gemeente weer eikels zoeken. Al jaren verzamelt hij de herfstvruchtjes. Ze zijn bestemd voor dieren in wildparken die zo beter de winter doorkomen. De jeugd verdient er geld mee.

Afgelopen jaar was het op de inlevermiddag weer topdrukte bij de woning van Klaas Slager aan Geerligsland. Nog nooit was de opbrengst zo groot. Aan het eind van de middag stond de teller op 34 ton herfstvruchten. De jaarlijkse en vertrouwde inzameling van eikels is ook dit jaar weer bij de woning van Slager en vindt plaats op zaterdag 23 oktober.

Hoge beloning

„Het is een bekend gegeven dat er dit jaar minder eikels zijn. Dat heeft tot gevolg dat de prijs per kilo beduidend hoger zal zijn dan in voorgaande jaren. Hoe hoog? Daar komen we op een later tijdstip op terug”, laat Slager weten. Dit jaar kunnen er ook Amerikaanse eikels en tamme kastanjes worden aangeboden. Evenals voorgaande jaren wordt ook dit jaar elke levering beloond met een leuke attentie.

„Dus jongelui, vaders en moeders, opa’s en oma’s, kom even bij die computer weg. Geniet van de natuur en raap een paar mooie spaarcenten op.”