Kinderen van de Pieter Zand houden sponsorloop in het holst van de nacht tegen kinderslavernij in Ghana

Staphorst - Een aantal leerlingen uit Staphorst van de Pieter Zandt in Kampen houden een sponsorloop in het holst van de nacht. Het idee kwam naar aanleiding van een lessenmarathon. De sponsorloop komt ten goede aan de organisatie International Justice Mission (IJM)

Het is de bedoeling dat de sponsorloop in de nacht van 14 oktober rond 02.00 uur van start gaat in Staphorst. De route van 30 kilometer gaat vervolgens richting Kampen. „Dit doen we met een groep van ongeveer 20 mensen”, vertelt Klaas Huls namens Comité Sponsorloop Staphorst. „Ons doel is dan ook om de stichting IJM te steunen met een zo groot mogelijk bedrag. Deze organisatie probeert op te komen tegen de moderne slavernij, in het bijzonder tegen de kinderslavernij in Ghana.”

Visnetten losmaken

In Ghana worden kinderen tussen de 5 en 12 jaar misbruikt om onder andere visnetten onder water los te maken. Dit moet worden tegengehouden vindt de organisatie IJM. Dat gebeurt in samenwerking met de lokale- organisaties en politie. „Om de reddingsacties te kunnen uitvoeren is veel geld nodig. Met deze sponsorloop hopen wij de organisatie daarmee te kunnen helpen. Wie wil helpen kan een bijdrage overmaken naar het rekening nummer van Laurens Mulder, een van de organisatoren van de sponsorloop: NL91RABO0330931571. Dan kunnen wij ervoor zorgen dat deze organisatie een mooie bijdrage van ons krijgt!”