Gratis les over gezond blijven en zorg met digitale middelen in de bibliotheek

Nieuwleusen - Met het lesprogramma DigiVitaler maak je kennis met digitale zorg en leer je er mee omgaan. Op 12 november is er een informatiesessie over digitale zorg in De Spil in Nieuwleusen tussen 10.00 en 12.00 uur.

Jouw zorg en gezondheid kun je steeds meer met de computer, je tablet of je telefoon controleren en regelen. Dat noemen ze digitale zorg. Digitale zorg is handig omdat het minder tijd kost en je je gegevens altijd bij de hand hebt. In deze informatiesessie leer je over de verschillende vormen van digitale zorg. Bijvoorbeeld over Thuisarts.nl, Apotheek.nl, gezondheidsapps, het patiëntenportaal van de huisarts en over het videoconsult.

Lasersnijden

Naast verschillende cursussen om digitale vaardigheden te versterken biedt de bibliotheek ook creatieve workshops met nieuwe technologie zoals lasersnijden en verschillende vrije inloopuurtjes waar je vragen kunt stellen over E-books, WhatsApp en andere digitale zaken.

Het complete aanbod is te vinden op de website van de bibliotheek: www.bibliotheekdalfsen.nl. Aanmelden voor de workshop of gratis les moet ook op de website van de bibliotheek.