Jubileum van Landmans Welvaart Staphorst valt weer in het water: ‘Meerdere leden van de vereniging zijn ziek’

Staphorst - Landmans Welvaart in Staphorst stelt haar activiteiten in verband met het 100-jarig bestaan wederom uit. Vorig jaar bestond de boerenvereniging een eeuw.

De reden van het wederom afblazen van het feest is de recente ontwikkeling van het coronavirus in de gemeente Staphorst. „Meerdere leden van de vereniging zijn ziek, sommigen moesten zelfs in het ziekenhuis worden opgenomen”, zegt voorzitter Klaas Slager. Hij is al 37 jaar preses.

Voor onbepaalde tijd

Met het oog daarop worden de geplande activiteiten op 5 en 6 november voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dit houdt ook in dat de overhandiging van het jubileumboek ‘En de boer, hij ploegde voort’ aan de Commissaris van de Koning op een later tijdstip plaatsvindt.

De verspreiding van de jubileumuitgave onder leden en belangstellenden gebeurt ook op een later tijdstip. Degenen die hebben ingetekend op een of meer exemplaren van het jubileumboek of nog willen in tekenen ontvangen het boek ook op een later tijdstip. Het is erg sneu. Vorig jaar bestond Landmans Welvaart 100 jaar. Toen viel alles in het water en nu dus weer. Dat had niemand verwacht.

Bijeen in de winter

Landmans Welvaart is een bijzondere christelijke vereniging die net zo bij Staphorst hoort als boerderijen en klederdracht. Er zijn 120 leden, oud-leerlingen van de landbouwschool in Rouveen die van 1945 tot 1972 gevestigd was aan de Oude Rijksweg. Daarvoor waren er landbouwcursussen. Het doel van Landmans Welvaart is simpel: de leden komen in de wintermaanden een keer of zes bij elkaar in de Willem de Zwijgerschool om bij te praten, ontwikkelingen in de landbouw te bespreken en te netwerken. Meer info www.landmanswelvaart.nl.