Column: Kappersproat | Ik hou niet van bruine slingers!

Kapper Dicky Heuckeroth uit Staphorst schrijft elke twee weken een column in de Staphorster.

Ik heb iemand betrapt.. Het is een mooi verhaal, en wel een beetje vies, maar dat maakt niets uit toch? Vissen.. Ik woon aan het water, maar van vissen komt weinig. Toch kan ik het begrijpen dat mensen het top vinden. Vroeg in de ochtend lekker naar je visstek, met heerlijk gesmeerde broodjes en een thermoskan vol verse koffie.

Huppa, alles klaarzetten, voer maken en gaan! Maar na een half uurtje krijg je trek en je hebt zin aan koffie. Het eerste bakkie is altijd het lekkerst, alleen niet als ie een beetje te sterk is. Want dan moet je binnen een kwartier poepen als een grote, en daar zit je dan aan de waterkant.. Waar moet je heen? De zweetparels beginnen zich al te vormen.. je houdt het niet meer!

Paniek, waar moet je het laten? Je besluit toch maar met je billen zeer goed samengeknepen de bosjes in te duiken. En dat mag! Ik heb er geen enkel probleem mee, je mag best wildpoepen. Alleen, maak even een gat en leg je vers gedraaide bruine vriend en het toiletpapier even in dat gat en gooi de grond er weer overheen. Dan heeft niemand er last van!

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat bij ons in de bosjes de bruine slingers al wapperend de wandelende mensen te gemoed wuiven! Dat is een beetje vies en sorry dat kan toch echt niet.

Zo zag ik ook op een ochtend een beste man bij ons achter het schouwpad in duiken. Die had kennelijk ook hoge nood, want ik zag namelijk dat hij een rol toiletpapier uit de auto pakte. Ik heb niet gezien dat hij bezig was (gelukkig), maar ik weet zeker dat het papier en de warme dampen van de vers gedraaide rakker daar nog niet eerder waren die ochtend. Dus ik vroeg vriendelijk of hij het op wilde ruimen, hij schrok en vroeg of ik wel goed wijs was.

Waarop ik antwoordde of hij dat wel was!? Graaf even een gat, als mijn honden los lopen vreten ze jouw drol op. lekker zeg en dat bruine papier hangt hier met harde wind zo in de bomen. Kennelijk vond hij dat ik wel gelijk had en heeft het netjes opgeruimd. Hartstikke bedankt.

Heb je hoge nood en is die drol nog zo groot, graaf een gat en dump hem daar, wel in de bosjes anders lijkt het zo raar voor de wandelaar!