Natuurbeschermingsvereniging gaat heide opschonen in het Zwarte Veentje. Burgemeester van Staphorst geeft het startsein

Staphorst - Natuurbeschermingsvereniging IJhorst-Staphorst e.o. (NBVIJS) houdt dit jaar weer een heide opschoning in Boswachterij Staphorst bij het Zwarte Veentje.

Heide opschonen wil zeggen dat dennen, berken, eiken en andere boompjes handmatig worden uitgetrokken op het heideveld, om zodoende te voorkomen dat de heide verdwijnt. Andere methoden hiervoor zijn bijvoorbeeld heide afplaggen, of de heide laten begrazen, maar voor de relatief kleine heidevelden in Boswachterij Staphorst is dat geen geschikte optie.

Startsein van de burgemeester

Op zaterdag 30 oktober, om 9.00, gaan de vrijwilligers van NBVIJS samen met kinderen, ouders en opa's en oma's starten met de opschoning. De burgemeester van Staphorst, Jan ten Kate, geeft het startsein. Om 10.30 uur is er koffiepauze, en tot slot om 12.30 uur is er snert en roggebrood met spek. Na de snert mogen kinderen met de ponywagens een rondrit maken door het bos.

Doe je mee aan deze sportieve en gezellige ochtend? Je bent van harte welkom! Voor meer informatie kan er gbeld worden met Niek Gosker: (0522) 260670