Op de tweede 'prikken zonder afspraak-sessie' in Staphorst komen dinsdag 149 mensen af. GGD en huisartsen zijn zeer tevreden. 'Positieve sfeer'

Staphorst - Op de tweede ingelaste vaccinatiesessie bij de huisartsenpraktijk in het Medisch Centrum in Staphorst zijn gisteren tussen 16.00 en 20.00 uur 149 mensen afgekomen. Dan zijn er twintig meer dan vorige week.

De GGD is hier zeer tevreden over. Woordvoerster Hanna Wolff spreekt van een groot succes. „De sfeer was positief.” Een derde priksessie wordt dan ook overwogen. De GGD en de artsen in Staphorst overleggen over een geschikte datum.

Drempel verlagen

Gisteren en vorige week dinsdag konden Staphorsters zonder afspraak een prik halen. De GGD en de huisartsen in Staphorst wilden de drempel zo verlagen. Voorheen moesten Staphorsters naar Meppel of Zwolle voor een prik.

Huisartsen in Staphorst en de GGD bundelen de krachten om de vaccinatiegraad in Staphorst omhoog te krijgen. De gemeenschap kampt met een lage (56 procent) vaccinatiegraad, opvallend veel zieken en is landelijk koploper.

Keuze overwegen

De gemeenschap wordt door de media en op de sociale media flink door de mangel gehaald. Veel mensen nemen geen vaccinatie uit religieuze overwegingen. Burgemeester Jan ten Kate van Staphorst riep zijn burgers gisteravond op om een keuze om geen prik te nemen nog een keer goed te overwegen. Op 16 november mogen mensen hun tweede Pfizer-prik halen bij de huisartsen.