Staphorst met harde cijfers onderuit in eerste ronde van KNVB-beker

Staphorst - VV Staphorst kon het gisterenavond tegen Gemert niet bolwerken in de eerste ronde van de KNVB-beker. In een aantrekkelijk duel waarin beide ploegen kansen kregen was het de zondag 3e Divisionist die uiteindelijk aan het langste eind trok.

Vlak voor rust kwamen de bezoekers op voorsprong (0-1) waarna Staphorst na rust hartstochtelijk op zoek ging naar de gelijkmaker. Het was echter Gemert dat toesloeg in de slotfase en met 0-3 won. Staphorst startte matig en zag Gemert meteen een grote kans krijgen. De thuisploeg schrok wakker en kreeg via Mike Reuvers en Sander de Grote twee mogelijkheden om op voorsprong te komen.

Daarna ontspon zich een open eerste bedrijf waarin beide ploegen kansen lieten liggen om de leiding te nemen. Op slag van rust slaagde Gemert hier alsnog in via Erwin van de Broek die de 0-1 tegen de touwen knikte.

Op de lat

Na de pauze ging een offensief Staphorst meteen op zoek naar de 1-1. Dirk Muis was daar met een kopbal op de lat dichtbij in de 55e minuut. Staphorst drong de bezoekers terug, maar gaf zelf daarmee ook ruimte weg. In de slotfase profiteerde Gemert daarvan door in de 76e minuut de 0-2 te maken. Ralf Kuiper was de gevierde man en besliste daarmee het duel. De 0-3 van Erik van Loon in de 80e minuut gooide het duel helemaal op slot waarna de grote aanhang van Gemert feest kon vieren.