Roelof Slager treedt in de voetsporen van vader Klaas en wordt fractievoorzitter van de SGP in Staphorst

Staphorst - De leden van de SGP in Staphorst hebben Roelof Slager (46) donderdagavond 18 november gekozen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Roelof Slager treedt hiermee in de voetsporen van zijn vader Klaas Slager die zestien jaar raadslid en fractievoorzitter was van de plaatselijke SGP en in 2014 stopte. De huidige fractievoorzitter, Erik Hattem, had aangegeven een punt achter het intensieve raadswerk te willen zetten. Wie er verder op de lijst staan, wordt dit weekend door de kiesvereniging bekend gemaakt.

Sociaal domein

Slager is geen onbekende in de gemeentepolitiek. Vanaf 2014 maakt hij deel uit van de raadsfractie van de SGP. De geboren Staphorster komt uit een politiek nest. In het dagelijks leven is Slager als zelfstandige werkzaam in de automotive-branche. Zijn interesse en betrokkenheid ligt echt bij het sociale domein.

Het bestuur van de kiesvereniging kijkt met tevredenheid terug op de vaststelling van de kieslijst. Zowel de lijststrekker als de andere kandidaten werden, na enkele voordracht van het bestuur, in één, overigens vrije, stemming overgenomen.

De SGP is met vijf van de zeventien zetels de grootste partij van Staphorst, de kleinste gemeente van Overijssel. De ChristenUnie heeft net zoveel zetels meer is in aantal stemmen nipt kleiner.